Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 evő kanál margarin ( ez akármilyen lehet, pl: Hera, Palmarin )
- 1 egész tojás
- 3 evő kanál méz
- 3 evő kanál tej
- 1 teás kanál szódabikarbóna
Krémhez:
- fél liter tej
- 6 evőkanál daraliszt ( bár én annyit szoktam bele tenni, mig jó sűrű nem lesz )
- 20 dkg margarin ( szintén mindegy milyen )
- 20 dkg porcukor
Elkészités:
Tészta: A lisztet szétkeverjük a szódabikarbónával, porcukorral. Kicsit rövidebben: a száraz anyagokat egybekeverjük, majd hozzá adhatjuk a tejet, mézet, margarint és a tojást. Kézzel szépen simára dolgozzuk. Ezt a tésztát három kis cipóra kell felosztani. Én lemérni is le szoktam, hogy egyforma nagyságúak legyenek a lapok. Egyenként kinyújtjuk pont akkorára, mint a tepsi, majd világos barnára sütjük. Ne ijedjünk meg attól, ha kicsit felpúposodik, ez természetes, és majd le fog ereszkedni. Ha megsült valahova kiteritjük és hagyjuk kihűlni a lapokat, addig viszont meg lehet csinálni a krémet.
Krém: A tejet felforraljuk és hozzá adjuk a lisztet. Folytonos keverés mellett sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Addig a margarint és a porcukrot, mixerrel egybekevertetjük, és mikor kihűlt a tejes pépecske azt is hozzá mixeljük. Mi szoktunk hozzá adni kakaóport is, hogy barna krémet kapjunk, de ez nem szükséges, hisz ez izlés függő.
Ez után a lapot és a krémet rétegezve egymásra pakoljuk. Lap, krém, lap, krém, lap. Ez utén pedig nagyobb zacskóba téve rakjuk el egy napra mig megpuhul a lap és összeérnek teljesen az izek. Lehet, hogy másnapra nem puhul meg, de ez csak idő kérdése.
A krém különben alap krém, szóval, ha több receptnél is feltűnik, hogy ez a fajta krém szerepel, akkor az direkt van úgy :)
Nos, nagyon jó és sikeres sütést kivánok mindenkinek, aki az én receptemet akarja elkésziteni. Garantálom, hogy megmozgatja az izlelőbimbótokat. Ha esetleg valaki elkészitené, az nyugodtan ossza meg velünk és a chat-ben küldje el nekünk, hogy hogyan sikerült. Egyéb kérdésnél nyugodtan szóljatok hozzá a bejegyzésünkhöz. U.I.: a hosszú i betűknél ne haragudjatok, szlovák a billentyűzetem és nem ir valamiért hosszú i betűt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése