2017. május 13., szombat

Egészben sült fasirozott

Szép estét kivánunk. Ez volt a mi kis Húsvéti ebédünk. Nagyon könnyú az elkészitési módja, nem is költséges, és nagyon finom. Akár a mindennapokkor is elkészithető.

Hozzávalók ( fasirozotthoz ):


  • darált sertéshús ( ez lehet akkora mennyiségű, aminnyit elfogyasztani szándékoztok, és lehet az combból, lapockából, akár vegyesen )
  • kenyér - vagy kifli ( izlés szerint )
  • bors
  • fűszerpaprika
  • uborka
  • kb 5 db főtt tojás
Elkészités: 

A kenyeret, vagy kiflit vizben beáztatjuk. Hagyjuk kicsit állni, addig izlés szerint fűszerezzük a darált húst. A vizbe áztatott sós pékterméket kifacsarjuk és bele keverjük a fasirozottba. 
Átlátszó alufóliát kiteritjük az asztalra. Nagyobb darabot vágjunk, mert erre fogjuk a fasirtot kiegyengetni. Vizes kézzel ez könnyebben megy. Majd az egyik szélébe szépen egymás mellé rakosgatjuk a főtt tojásokat és az uborkákat is mellé rakjuk, amiket hosszában elvágtunk csikokra. 
Elkezdjük arról a feléről felgöngyölgetni, ahova tettük a tojást meg az uborkát. Igy szép hosszúkás fasirtot kapunk a végén. 
Kiolajozunk egy tepsit, amibe bele fér és nagyon óvatosan áthelyezzük bele a húsunkat. Az alufóliát már ki dobhatjuk és a húst meg meg lehet szórni egy kevés zsemlemorzsával. Ez után már csak készre kell sütni. 

Itt a végeredmény: 



                                                              Bogi :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése