Hozzávalók ( fasirozotthoz ):
- darált sertéshús ( ez lehet akkora mennyiségű, aminnyit elfogyasztani szándékoztok, és lehet az combból, lapockából, akár vegyesen )
- kenyér - vagy kifli ( izlés szerint )
- só
- bors
- fűszerpaprika
- uborka
- kb 5 db főtt tojás
Elkészités:
A kenyeret, vagy kiflit vizben beáztatjuk. Hagyjuk kicsit állni, addig izlés szerint fűszerezzük a darált húst. A vizbe áztatott sós pékterméket kifacsarjuk és bele keverjük a fasirozottba.
Átlátszó alufóliát kiteritjük az asztalra. Nagyobb darabot vágjunk, mert erre fogjuk a fasirtot kiegyengetni. Vizes kézzel ez könnyebben megy. Majd az egyik szélébe szépen egymás mellé rakosgatjuk a főtt tojásokat és az uborkákat is mellé rakjuk, amiket hosszában elvágtunk csikokra.
Elkezdjük arról a feléről felgöngyölgetni, ahova tettük a tojást meg az uborkát. Igy szép hosszúkás fasirtot kapunk a végén.
Kiolajozunk egy tepsit, amibe bele fér és nagyon óvatosan áthelyezzük bele a húsunkat. Az alufóliát már ki dobhatjuk és a húst meg meg lehet szórni egy kevés zsemlemorzsával. Ez után már csak készre kell sütni.
Itt a végeredmény:
Bogi :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése