2017. május 13., szombat

Bakonyi sertés tokány

Szép napot kivánunk.. Már megint nagyon régen tettünk ki bejegyzést, de mostantól akárhányszor csinálunk valamit, azonnal felrakjuk. Most egy olyan ételt hoztunk, amit mi is először készitettünk el, de nem bonyolult, viszont annál inkább jó izű. Sok sikert kivánok az elkészitéshez.

Hozzávalók :
  • 50 dkg sertéscomb vagy sertéslapocka
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finom liszt
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészités:

A sertéscombot és a szalonnál csikokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A piritott szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, a paradicsomot, és pár percig pároljuk.  Ez után a húst is hozzá adjuk, meg a gombát, és megsózzuk, borsozzuk. Ha a hús minden része már fehér, megszórjuk a pirospaprikával, és egy minimális vizet alá öntünk, majd puhára pároljuk. Habarást készitünk a  lisztből és a tejfölből, majd behabarjuk és kiforraljuk.

Jó étvágyat kivánunk mindenkinek, aki ezt most elkésziti és fogyasztja. 



                                                                  Bogi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése