2017. február 21., kedd

Ananászos sült hús rizzsel

Sziasztok! Szép jó délutánt mindenkinek. Nagyon röstellem magam, hogy nem mutattam semmi létező jelet magamról, de sok volt a suli, új prax hely, meg hasonló mi egyebek. Nem fogom kimagyarázni, mert felesleges. Sok új dolgot tudok hozni nektek, csak a kérdés az, hogy meddig birom megcsinálni. Amint láthatjátok a blogom megváltoztattam teljesen, ez mindig igy fog menni. Most viszonylag könnyű ételt hoztam, de van akinek még ez is nagy gondot okoz. Ezért bocsánatot kérek, hogy ilyennel állok elő. Lehet, aki már csinált ilyet, annak más lesz az én módszerem, akár az is kipróbálhatja, hátha könnyebbnek érzi. Nos, kezdjünk bele.



Hozzávalók ( a húshoz ):


  • csirkemell filé ( a mennyiség igazán ne számit, ha ketten vagytok kettő porciora, ha egyedül, akkor a te porciodra, ha többen, akkor több husi)
  • bors
  • ananász befőtt ( én sima konzerveset vettem az üzletben )
  • lapsajt

Elkészités: 


A csirke melleket megtisztitjuk, helyes szeletekre vágjuk és kikloffoljuk. De csak nagyon kicsit, mert, ha nagyon vékony a hús, akkor hajlamos kiszáradni, meg ennek a húsnak az a lényege, hogy szaftos legyen, ne legyen száraz és ropogós. Ha ezt elvégeztük az egyik felét megsózzuk és borsozzuk. Kicsit hagyjuk érlelni, ez maximum nekem 15 percet jelent. Amig ez a hús érlelődik, addig elkészitjük a tepsit, amibe egy kevés olajat öntünk, nehogy lesüljön majd a husink. Egy kevés vizet is szoktam spriccelni, mert ahogy a sütőbe tesszük a húst az elkezd párologni és olyan lesz, mintha egy kevés ideig párolnánk. Nos, mikor letelik a 15 perc ( a hús minél tovább van érlelve, annál finomabb ) szépen egyesével elhelyezzük a tepsi aljába a mell szeleteinket. Rászórjuk az ananászt, úgy, hogy mindenhol legyen belőle arányosan. Ez után a lapsajtokat ráhelyezzük és akár, hogy még szaftosabb legyen, önthetünk az ananászléből erre az egészre, Letakarjuk alufóliával és elő melegitett sütőbe rakjuk, addig pároljuk igy, mig a hús fehér nem lesz és meg nem puhul. Ez után, hogy a sajt kicsit rá süljön, levesszük róla az alufóliát és pár percig hagyjuk sülni. ha izlésünknek megfelelő, akkor már ki is vehetjük és kész is a husink.


Hozzávalók ( rizshez ):


  • két bögre rizs
  • két bögre viz
  • egy fej vöröshagyma
  • fűszerkeverék


Elkészités:


A rizst egy fazékba öntjük, kevés olajat teszünk alá, és megpiritjuk kicsit. Ez után felöntjük a két bögre vizzel. A hagymát a rizs mellé rakjuk, megizesitjük izlés szerint és puhára főzzük. ( Ez viszonylag könnyűnek hangzik,  ahogy igy leirtam, de én sokáig nem tudtam jó rizst késziteni, mert mindig valami baja volt. )

Erről az ételről ennyit, röviden. Tényleg nem nehéz elkésziteni, és tőkéletes vasárnapi ebéd, vagy akár vendégváró is. A tálalása egyszerű, itt lent láthatjátok én hogyan tálaltam a Dodival. nekünk vasárnapi étel lett belőle, és annyira finom volt, hogy másnapra már egy szem nem volt belőle. Finom és szaftos húst készitettünk. Ez természetesen, combból is készülhet, vagy akár másfajta állat részéből. Mi ezt szeretjük a legjobban, ezért ezt csináltuk :) Jó étvágyat kivánunk.






                                                                                Bogi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése