Hozzávalók ( húshoz ):
- 1 t.k. pirospaprika
- fél t.k. só
- ugyanannyi bors, mint só
- 3 e.k. méz
- 1 t.k. mustár
- 6 gerezd fokhagyma
- 10 dkg liszt
- +olaj, szükség szerint
- hús ( amilyet szerünk, mi csirkecombokból készitettük )
Elkészités:
Az összes hozzávalót összekeverjük. Mi jénai tálba tettük a húst, egy kis olajat tettünk alá és úgy megkentük a szószunkkal. Persze lehet úgy is késziteni, hogy megforgatjuk benne. Kinek hogyan felel meg jobban. Aztán 50 percig sütöttük. Igazság szerint én sosem nézem az időt, mert nem mondhatom meg a húsnak, hogy te ebben az időpontban már kész kell, hogy legyél. Mindig figyelni kell és, ha teljesen átsült, mér kész is a husink.
Hozáávalók ( rizshez ):
- két bögre rizs
- négy bögre viz
- fagyasztott zöldségkeverék ( izlés szerint )
- só
Elkészités:
A rizst és a vizet egy kevés sóval összepároljuk.Ha esetleg nagyon kevés viz párolog el, akkor lehet hozzá önteni egy keveset. Amig ez párolódik, addig a zöldséget kevés olajon megpiritjuk. Ha van benne ilyen répa, vagy esetleg borsó, akkor puhának kell lennie. Mindig nézni kell, nehogy túl latymag legyen.
Ha mind a kettő tökéletesen izlés szerint kész van, akkor össze lehet keverni őket és lehet is tálalni.
Ez a kép, ami nekünk sikerült. Hát igen! Ilyen inycsiklandozó, étvágygerjesztő és szines étel. Szemmel is jól lehet vele lakni. :) Köszönöm, hogy benéztetek :)
Ha tetszik nektek a blogunk, akkor irj hozzászólásban valamit, ha nem, mond meg min változtassunk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése